15 januari 2012

Asien; en upplevelse från Kina! Smakrik Kycklingwok














4 portioner

Ingredienser:

1 kg kyckling (på bild - kycklingben)
1 msk matolja
1 msk sesamolja
1 buljongtärning - kyckling
1 stor rödlök
4 vitlöksklyftor
½ riven ingefära
½ lime
1 dl wok sauce
1 dl oyster sauce
1 tsk fisksås
1 tsk råsocker
1 msk röd currypasta
1 dl vatten
2 dl cashewnötter
Wokgrönsaker (alt. frysta)
½ pkt. glasnudlar (ej nödvändigt)

4 portioner ris

Anvisning:

Fräs kycklingenmatolja + sesamolja tills den fått en fin, gyllenbrun stekyta.
Tillsätt grovt skuren rödlök och pressad vitlök.
Vänd ner ingefäran.

Häll i wok sauce, oyster sauce, fisksås och rör om försiktigt.
Blanda ner den röda currypastan.
Tillsätt råsockret och en buljongtärning.

Låt puttra på svag värme, under lock, i 15 minuter. 

Ta fram en ny panna och stek wokgrönsakerna på hög värme, i olja.
Häll ev. i wok sauce även här.
När vattnet är borta och grönsakerna är väl stekta, så ska de ner i kycklinggrytan.

Häll i vatten och ½ pressad lime. Rör om.
Smaka av - några utav dessa ingredienser har olika stor betydelse för varje enskild individ. Det kan därför hända att du vill lägga till mer utav något eller kanske späda ut (t.ex. med mer vatten eller grönsaker).

(Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen, vänd sedan ner dem i kycklinggrytan).

Rör ner cashewnötterna.

Koka riset enligt anvisningen på paketet och servera!


4 kommentarer:

  1. Det låter väldigt smaskigt! Ska pröva det nästa helg. Kan meddela hur det gick sen.

    Mvh Karin Beck

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha! Ja, jag skulle verkligen uppskatta om du återkom med resultatet! Lycka till :)

    Mvh
    Siri Fogelfors

    SvaraRadera
  3. Åh va kul Siri! Ska lätt gå in och inspireras, har nämligen senaste tiden också blivit väldigt taggad på matlagning! puss på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa! Gud så roligt, det får du göra. Och säg till hur det gick om du prövar något :D Puss Matilda

      Radera