Couscous är ett sädesslag, javisst, men visste du att det finns ett orginalrecept för couscous, som också heter just; couscous? Här är det, smaklig måltid!
6 portioner
Ingredienser:
500 g lammkött (ex. bog)
500 g kycklingkött (ex. ben)
2 st lökar
4 st vitlöksklyftor
1 st buljongtärning
100 g kikärtor
2 msk olivolja´
2 tsk salt
2 tsk peppar
½ dl riven ingefära
1 st paprika
2 påsar saffran (1 g)
1 tsk cayennepeppar
½ tsk chilipeppar
1 st pressad citron
1 st squash
1 st aubergine
4 st morötter
4 st tomater
100 g bönor
Vatten
Couscousgryn
Vatten
3 msk smör
1 tsk kanel
1 dl russin
Anvisning:
Skär upp lammköttet till grytbitar.
Hacka löken grovt.
Skala och skär upp morötterna i 2 cm stora bitar.
Skär sedan upp även aubergine, squash och tomater.
Häll olja i en stekpanna med höga kanter.
Bryn lamm- och kycklingkött.
Lägg ner lök, morötter, häll sedan i så mycket vatten att det når precis upp till ingrediensernas topp.
Koka upp.
Häll i alla kryddorna.
Låt sjuda i ca. 30 minuter.
Nu ska grönsakerna som inte behöver så lång koktid ner i grytan. Alltså: tomater, squash, aubergine, kikärtor och bönor.
Låt sedan sjuda i 20 minuter till.
Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
När den är färdig ska smör, kanel och russin tillsättas.
Rör om väl, så att inte några klumpar blir kvar.
Servera med en skvätt citron!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar