Jag har alltid funderat över varför en maträtt som ska innehålla apelsin, aldrig tillåts smaka just det; apelsin! Så nu har jag komponerat min alldeles egna apelsinkyckling, och som ni vet så snålar jag aldrig med mina ingredienser, vilket alltid resulterar i njutning. Testa själv!
5 portioner
Ingredienser:
1 kg kycklinglårfilé
Olja
Ingredienser:
1 kg kycklinglårfilé
Olja
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3 st tomater
1 tsk chilipeppar
2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
4 apelsiner
1½ kycklingbuljong
salt
peppar
5 portioner ris
Anvisning:
5 portioner ris
Anvisning:
Skölj kycklingen och stek den i oljan tillsammans med chilipeppar, pressad vitlök och rivet apelsinskal utav 2 apelsiner.
Skär löken i bitar och häll ner den i grytan. Stek tills löken blir mjuk.
Hacka paprika och tomater, även de ska ner i grytan.
Pressa saften ur apelsinerna och häll över kycklingen.
Tillsätt vatten och soja.
Smula ner buljongtärningen och smaka av med salt och peppar.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Komponera gärna ihop din egen sallad. Jag använder ruccola, då dess smak gifter sig fint med apelsinens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar