4 portioner
Ingredienser:
4 biffar av entrecôte, ca 2 cm tjocka
2 dl olivolja
1 1/2 dl rödvinsvinäger
1 dl finhackad lök
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad röd paprika
1 dl finhackad grön paprika
½ dl finhackad persilja
1 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Tomatris:
2 msk finhackad lök
2 msk matolja
2 dl ris
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
Anvisningar:
Marinad:
Ta fram köttet i god tid så det blir rumstempererat.
Vispa ihop olja och vinäger, tillsätt lök, pressa ner vitlök och rör om väl.
Tillsätt röd och grön paprika och alla övriga kryddor.
Smaka av.
Lägg köttet i en låg form, häll på grillsåsen och marinera köttet 30 minuter.
Vänd det några gånger.
Tomatris:Vänd det några gånger.
Fräs löken i oljan i en kastrull, häll på riset och tillsätt tomatkross och vattnet.
Smula ner buljongtärningen, rör om och låt riset koka under lock i ca. 20 minuter.
Köttet:
Ta upp biffarna ur marinaden, skrapa bort grönsaksbitarna och klappa köttet torrt med hushållspapper.
Grilla det över träkol, några minuter på varje sida. (Går även att steka)
Pensla med olja under tiden.
Grilla det över träkol, några minuter på varje sida. (Går även att steka)
Pensla med olja under tiden.
Servera köttet direkt från grillen med tomatriset och om du vill ha en sås, så passar guacamole utmärkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar