12 st
Ingredienser:
Pirogdeg:
75 g smör
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
2 stora gula lökar
2 msk olja
1 tsk paprikapulver
½ tsk mald kummin
½ dl russin
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
4 ägg (ett till pensling)
12 st kärnfria oliver
Anvisning:
Blanda smör och mjöl till en deg.
Tillsätt vatten och rör tills det blivit en jämn deg.
Ingredienser:
Pirogdeg:
75 g smör
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
2 stora gula lökar
2 msk olja
1 tsk paprikapulver
½ tsk mald kummin
½ dl russin
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
4 ägg (ett till pensling)
12 st kärnfria oliver
Anvisning:
Blanda smör och mjöl till en deg.
Tillsätt vatten och rör tills det blivit en jämn deg.
Salta och ställ sedan in degen i kylskåpet.
Hacka löken och fräs den i oljan.
Rör ner köttfärsen.
Vänd ner russin och alla kryddor.
Koka äggen.
Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut den till rundlar, ungefär i storlek med ett tefat.
Klicka på färs, lägg på ¼ ägg och en oliv.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop pirogen.
Hacka löken och fräs den i oljan.
Rör ner köttfärsen.
Vänd ner russin och alla kryddor.
Koka äggen.
Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut den till rundlar, ungefär i storlek med ett tefat.
Klicka på färs, lägg på ¼ ägg och en oliv.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop pirogen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar