Bloggen är ett projektarbete, där målet är att författaren Siri ska ha lagat sig runt jorden på 80 dagar! Hon brinner för matlagning - och universums mysterium. Så i framtiden kanske du även ser henne anställd vid NASA. What's the difference? (G)astronomi!
14 mars 2012
Nordamerika; alla amerikaners paradnummer, kalkonen, på ett nytt vis
4-6 personer
Ingredienser:
1400 g kalkonbröst filé
Saft och skal från 1 citron
Saft och skal från 2 apelsiner
2 äpplen
2 msk olivolja
Timjan
Färsk rosmarin
1 st chilipeppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Smör till stekning
Potatis
Sötpotatis
Majskolvar
Anvisning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj av 6 stora potatisar och lägg dem på en plåt.
Skär ett kryss i mitten och ringla över olja.
Baka dem i ugnen i ca. 40 minuter.
Skala sötpotatisen och skär den i lagom stora bitar, lägg dem efter 15 minuter tillsammans med potatisen.
Skölj kalkonen och lägg den i en bunke.
Pressa citron- och apelsinsaft över kalkonfilén, riv även ner skalet. Häll ner olivolja och låt stå 15 minuter.
Lägg kryddorna på en skärbräda och rulla kalkonen över så att kryddorna fastnar.
Stek i smör, några minuter på varje sida så att den får fin färg.
Lägg kalkonen i en ungssäker form.
Häll i citrusmarinaden.
Skär äpplena i klyftor och lägg dem i formen tillsammans med kalkonfilén.
Krydda något mer, salta och peppra.
Stek mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme.
Koka majskolvarna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar