14 mars 2012

Nordamerika; alla amerikaners paradnummer, kalkonen, på ett nytt vis
















4-6 personer

Ingredienser:

1400 g kalkonbröst filé
Saft och skal från 1 citron
Saft och skal från 2 apelsiner
2 äpplen
2 msk olivolja
Timjan
Färsk rosmarin
1 st chilipeppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Smör till stekning
Potatis
Sötpotatis
Majskolvar

Anvisning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj av 6 stora potatisar och lägg dem på en plåt.
Skär ett kryss i mitten och ringla över olja.
Baka dem i ugnen i ca. 40 minuter.

Skala sötpotatisen och skär den i lagom stora bitar, lägg dem efter 15 minuter tillsammans med potatisen.
Skölj kalkonen och lägg den i en bunke.
Pressa citron- och apelsinsaft över kalkonfilén, riv även ner skalet. Häll ner olivolja och låt stå 15 minuter.

Lägg kryddorna på en skärbräda och rulla kalkonen över så att kryddorna fastnar.














Stek i smör, några minuter på varje sida så att den får fin färg.
Lägg kalkonen i en ungssäker form.
Häll i citrusmarinaden.
Skär äpplena i klyftor och lägg dem i formen tillsammans med kalkonfilén.
Krydda något mer, salta och peppra.
Stek mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme.

Koka majskolvarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar