14 mars 2012

Nordamerika; Kreolsk cajungryta - Import från Europa
















4 portioner

Ingredienser:

600 g fläskfilé
Olja till stekning
2 små lökar
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
½ tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
1 liten burk oliver
2 starka korvar (alt. ölkorvar)
4 dl créme fraiche
½ köttbuljongtärning
Salt & peppar

Majskolvar
Ris

Anvisning:

Skär fläskfilén i grytbitar. Bryn den med olja i en stekpanna.
Hacka lök och paprika, vänd ner det i grytan.
Pressa i vitlöken och krydda sen med chilipuler och cayennepeppar.
Ha i oliverna.
Skär upp korven och rör ner i grytan.
Häll i cremé fraiche.
Smula ner buljongen och smaka av med salt och peppar.















Servera med kokt majskolv och ris, som du kokar enligt anvisningen på förpackningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar