Vad ska man ta till nu, när vi har anlänt till vårt sista stopp, den obebodda kontinenten; Antarktis? Vad äter man där - konservmat? För det är väl det forskarna tar med sig på sina expeditioner... men jag har valt att inte följa strömmen, nej, i min värld lagar man Glace au Four i Sydpolen!
Ingredienser: 1 st sockerkaksbotten
½ liter färska eller frysta bär (t ex. hallon, jordgubbar eller björnbär)
1½ liter vaniljglass
5 äggvitor
2 dl socker
½ dl flagad mandel
Anvisning:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ner sockret.
Lägg sockerkaksbottnen i en form.
Ha sedan på glassen.
Ovanpå glassen ska bären läggas ut.
Bred sedan på marängsmeten över hela kakan och strö över mandel.
Ställ in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 3-5 minuter.
(Observera att min stod inne lite för länge, men visst var den god ändå!)
Servera på momangen!
jag älskar att du gjort pingviner (?) !!!! bästaste bästa åååh :D
SvaraRadera